Omenahillo ja sen muunnelmat


 

n. 1 litra valmista hilloa


1 kg omenoita 

0,5 dl vettä

500 g hillosokeria


(Kuori ja ) paloittele omenat pieniksi palasiksi. Kuumenna vesi ja omenat kattilassa, kunnes ne ovat pehmeitä. Surauta sauvasekoittimella seos tasaiseksi. Voit halutessa paseerata sen halutessasi tasaisempaa hilloa. Lisää hillosokeri höyryävän kuumaan seokseen ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kuplien 10 minuuttia. Sekoittele välillä. 


Kaada pestyihin ja uunissa 100 asteessa kuumennettuihin purkkeihin, sulje hyvin. Hillo hyytyy lopullisesti n. vuorokaudessa. 


Muunnelmat:

Lisää kattilaan veden joukkoon jotakin seuraavista

0,5 rkl kanelia (jos pidät vahvemmasta voit käyttä 3/4 rkl)

0,5 rkl kardemummaa

tai 

valmista glögimausteliemi 

(kaada 3 dl kiehuvaa vettä glogimaustepussillisen päälle, hauduta 10 min. ja siivilöi)

ja korvaa perusohjeen 1dl vettä liemellä 


alkuperä: Dansukker




Kommentit