Omenavispipuuro



 700 g omenoita

1,5 dl mannasuurimoita

1,0 dl sokeria (1,5 dl)

2 tl vaniljasokeria

2 dl vettä 

1 l vettä

Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan 2 dl vettä ja keitä omenanpalat kypsiksi n. 10 min. Soseuta palat sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon 1 litra kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri ja mannasuurimot  hyvin sekoittaen. Keitä hiljalleen 10 min välillä sekoitellen. Masuta puuro vaniljasokerilla. 


Laita jäähtymään vatkauskulhoon. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. 


Tarjoile kylmänä maidon kanssa tai sellaisenaan kanelin ja sokerin kanssa. 


alkuperä: foodie.fi

Kommentit